Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Video games...τα καλύτερα του 2013


Οι κυριότερες κατηγορίες Video Games είναι:
  • RPGs τα Role Playing Games (όπου ο παίκτης έχει ένα χαρακτήρα με διάφορες ιδιότητες συνήθως μαγικές και ανταγωνίζεται άλλους παίκτες)
  • FPSGs τα Fisrt Person Shooter Games (όπου ο παίκτης σε πρώτο πρόσωπο, βλέποντας δηλ. μόνο τα χέρια του περιπλανιέται σε ένα εικονικό περιβάλλον πυροβολόντας συνήθως αντιπάλους και ξεπερνώντας εμπόδια)
  • Turn-based strategy games (όπου κάθε παίκτης πρέπει να περιμένει την σειρά του για να παίξει, συνήθως παίζει ο χρήστης εναντίον (AI) του υπολογιστή, κλασσικό παράδειγμα το τάβλι και το σκάκι)
  • Real Time Strategy games (όπου σε πραγματικό χρόνο και σε ένα δυναμικό περιβάλλον εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρήστες ανταγωνίζονται μεταξύ τους)
  • στα παραπάνω μπορούν να προστεθούν και υποκατηγορίες όπως τα Simulation Games (προσομοιωτές), τα Racing Games (αγωνιστικά), τα Social Games (κοινωνικά) κ.α.

για περισσότερες πληροφορίες:

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_genres


Total War: Shogun 2-Fall of the Samurai
Ο βασιλιάς  των παιχνιδιών στρατηγικής θα ανοίξει την παρουσίαση μας.
Η χρονική περίοδος στην οποία διεξάγεται το παιχνίδι είναι το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα ο πόλεμος Boshin, που διεξήχθη το 1968-69.
Πρόκειται για μια περίοδο ραγδαίων πολιτικών και κοινωνικών μεταβολών στη χώρα, η οποία βγαίνει σχεδόν με τη βία από τον απομονωτισμό της και παράλληλα προχωρά σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Τα τελευταία 30 χρόνια η φθορά της άρχουσας τάξης, η άνοδος της ισχύος των εμπόρων και κυρίως η επιδείνωση της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου οδήγησαν στη φθορά της κυβέρνησης Tokugawa. Παράλληλα οι πιέσεις από τις δυτικές χώρες για να ανοίξει η Ιαπωνία τις αγορές της ήταν συνεχείς και σχεδόν βίαιες, με αποτέλεσμα το άνοιγμα λίγων λιμανιών στο διεθνές εμπόριο. Ο σταδιακός εκδυτικισμός της Ιαπωνικής κοινωνίας οδήγησε σε εντάσεις ανάμεσα στα συντηρητικά και τα φιλοδυτικά μέρη της, με τα πρώτα να συνασπίζονται γύρω από το Shogun Tokugawa και τα δεύτερα να απαιτούν την επαναφορά του αυτοκράτορα. Η ένοπλη σύγκρουση έληξε με την παλινόρθωση Μεϊτζί, την υπογραφή επαχθών εμπορικών συνθηκών με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία, την εξάλειψη του παλαιού καθεστώτος αλλά και δραστικότατες διοικητικές μεταρρυθμίσεις σε δυτικά πρότυπα που οδήγησαν στον εκβιομηχανισμό της χώρας.
Από το πλαίσιο κιόλας είναι εμφανή τα νέα στοιχεία. Πρώτον, από φατρίες που μάχονται για το ποια θα κατακτήσει το θρόνο υπάρχουν δύο σαφείς παρατάξεις όπου ανήκει ο καθένας (αν και δίνεται η επιλογή διεκδίκησης της εξουσίας με κίνδυνο να στραφούν όλοι εναντίον του παίκτη), με ανάλογες επιπτώσεις στη διπλωματία. Οι εχθρότητες και συμμαχίες ξεκινούν και είναι απαραίτητες από πολύ νωρίς και η πλευρά που ανήκει κανείς καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη διπλωματία, η οποία απαιτείται από την πρώτη στιγμή και έχει διαφορετική φύση από το Shogun 2. Οι συμμαχίες και συνθήκες είναι πολύ πιο εύκολες και επιτυγχάνονται πιο γρήγορα ανάμεσα σε φατρίες της ίδιας παράταξης και πιο επίφοβες με όσες είναι διαφορετικής, αλλά υπάρχουν πάντα οι περιπτώσεις προδοσίας. Στόχος πια είναι να επικρατήσει η παράταξη, όχι στενά η φατρία του παίκτη, οπότε το campaign παίρνει μια πιο συνεργατική μορφή. Δεύτερον, το πεδίο της μάχης έχει αλλάξει άρδην. Αντί για σαμουράι και ιππικό υπάρχει τακτικό πεζικό με οπλισμό ανάλογο με αυτό του Αμερικανικού Εμφυλίου, σύγχρονο ναυτικό και κυρίως πολυβόλα. Τα πλοία μπορούν να βομβαρδίσουν στόχους στον tactical map αλλά και να κανονιοβολήσουν σημεία στο πεδίο μιας επίγειας μάχης αν αυτή γίνεται σε κοντινή απόσταση.
Η τελευταία είναι πολύ μελετημένη προσθήκη που μπορεί να αλλάξει τελείως τις ισορροπίες και να δώσει μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά δεν είναι αυτόματη. Τα πλοία θέλουν χρόνο να στοχεύσουν και ακόμα περισσότερο να ξαναγεμίσουν, ενώ ο αντίπαλος στρατός τα αντιλαμβάνεται και μπορεί να τα αποφύγει. Στην ξηρά, οι τυφεκιοφόροι και το ιππικό με πυροβόλα όπλα συνυπάρχουν με παραδοσιακές μονάδες με ακόντια και katana, που είναι ακόμα αρκετά χρήσιμες ενάντια σε εφόδους ιππικού αλλά και σε μάχη σώμα με σώμα, όπως έφοδοι ή αναρρίχηση σε τείχη (αν δε γίνουν κομμάτια από τα εχθρικά πυρά). Η μεγάλη αλλαγή είναι το πυροβολικό, είτε με τη μορφή κανονιών είτε Armstrong και Gatling Guns. Παίζουν πλέον πολύ μεγαλύτερο ρόλο από το Shogun 2, έχουν πολύ μεγάλη δύναμη πυρός και τοποθετημένα κατάλληλα είναι καταστροφικά. Τρίτον, υπάρχουν πολλές αλλαγές στη διοίκηση της επικράτειας του παίκτη. Το technology tree καθώς και ταskill trees των ειδικών μονάδων έχουν γίνει πιο λιτά χωρίς τυφλές και άχρηστες επιλογές, ενώ έχει προστεθεί ο παράγοντας του εκσυγχρονισμού (modernization). Σύγχρονα κτίρια, τεχνολογίες και παραγωγή αυξάνουν τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού λόγω του κοινωνικού σχίσματος που αναφέρθηκε, προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο διαχείρισης.

Το ότι συχνά παρέχονται δύο διαφορετικές επιλογές στις αλυσίδες κτιρίων, μια παραδοσιακή που δεν οξύνει τα πνεύματα αλλά λιγότερο αποδοτική και μια σύγχρονη, διχαστική αλλά με μεγαλύτερη παραγωγή, δίνει μια νέα διοικητική διάσταση και τονίζει και την ανάγκη για μεγαλύτερη χρήση πρακτόρων και μισθοφόρων. Το χρήμα ρέει άφθονο αλλά ανάλογο είναι και το κόστος όχι τόσο των μονάδων (που είναι λογικό) όσο των κτιρίων (που είναι τεράστιο). Νέα στοιχεία είναι οι Δυτικοί μισθοφόροι που δίνουν στρατιωτικά οφέλη και η δράση δυτικών κρατών, αλλά και οι σιδηρόδρομοι στην κεντρική Ιαπωνία. Το ζήτημα με τους τελευταίους είναι πως μέχρι το σημείο που είναι χρήσιμοι πολλά έχουν ήδη κριθεί.

Απολαύστε επιλεγμένα βίντεο:


για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.enternity.gr
http://www.sport-fm.gr


Assassin's Creed III 
Το επόμενο παιχνίδι που θα παρουσιάσουμε είναι ίσως αυτή την στιγμή το καλύτερο της κατηγορίας του.
Το παιχνίδι μας τοποθετεί στην πόλη της Βοστόνης του 1773. Η ιστορία του παιχνιδιού εκτείνεται σε 30 χρόνια, πριν την αμερικάνικη επανάσταση, κατά τη διάρκειά της αλλά και μετά το πέρας της. Εμείς θα πάρουμε το ρόλο ενός νέου πρόγονου του Desmond Miles, ονόματι Connor Kenway και ιθαγενή κάτοικο της αμερικάνικης ηπείρου.

Ο Κόνορ δίνει τη δική του μάχη, που θα εμπλακεί με τα γεγονότα του πολέμου και θα βρει Ναϊτες και Εκτελεστές στην αποικία και στα Βρετανικά στρατόπεδα.

Σκοπός του θα είναι φυσικά η εξόντωση των Templars και η αντιμετώπιση των Βρετανών καταπατητών της “Νέας Γης”. Εξαρχής δε γίνεται παρά να παρατηρήσει κανείς ότι η μηχανή γραφικών είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη. Όλες οι επιφάνειες αυτής της αναπτυσσόμενης πόλης του 17ου αιώνα είναι ακόμα πιο λεπτομερείς από τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς και τα πρόσωπα των διαφόρων χαρακτήρων είναι –επιτέλους- σαφώς βελτιωμένα. Μία βόλτα στους δρόμους της Βοστόνης, μας δείχνει άμεσα ότι οι ρουτίνες των απλών κατοίκων είναι πλήρως εμπλουτισμένες, παρακολουθώντας δεξιά και αριστερά πλήθος από διαφορετικές ασχολίες να εκτελούνται με ιδιαίτερη φυσικότητα.
Στο ταξίδι μας από το Λονδίνο στη Βοστόνη, και από εκεί στα άγρια δάση της ανατολικής ακτής πριν βρούμε το δρόμο μας στη Νέα Υόρκη, ήρθαμε σε επαφή με δεκάδες νέους μηχανισμούς, που δίνουν στο Assassin's Creed ΙΙΙ την ικανότητα να καυχιέται για το “III” στο τίτλο του, κι όχι ακόμα έναν υπότιτλο. Ανάλυση στοιχείων της φύσης, εκμετάλλευση της πυκνής βλάστησης για καμουφλάζ, σκαρφάλωμα και αβίαστο free-running από κλαρί σε κλαρί και από δέντρο σε δέντρο, όλα συντελούν σε μία άκρως διαφορετική εμπειρία, όταν λόγου χάρη βρίσκεται στην εξοχή.


Τα όπλα των εχθρών σας μετατρέπονται σε άγρια δόντια και νύχια της τοπικής πανίδας, και οι ικανότητες του Ασσασσίνου μεταλλάσσονται σε αυτές ενός άψογου κυνηγού. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τις προσθήκες στο αστικό περιβάλλον, με νέες τεχνικές όπως την παραβίαση κλειδαριών, το πέρασμα μέσα από πάλαι-πότε διακοσμητικά κτίρια, το Μασονικό δίκτυο υπόγειων περασμάτων, καθώς και την δραματική βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη καταδίωξης. Το να ξεφύγεις από τους διώκτες σου έχει γίνει σοβαρή υπόθεση, χάρη τόσο στην αυξημένη ταχύτητα τους, όσο και το πλήθος στρατιωτών στη Βοστόνη. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην chase A.I., μιας και η παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη παραμένει το λιγότερο ηλίθια, με πρακτικά τυφλούς Redcoats (Άγγλοι στρατιώτες), σχεδόν ανίκανους στη μάχη, με μονάχα τους ανωτέρους ή τους Γερμανούς μισθοφόρους -γνωστοί ως Jagers- να αποτελούν πρόκληση για τον ήρωα μας.

Θα μπορείτε να έχετε 2 όπλα ταυτόχρονα ενώ παλεύεται  και έχουν προστεθεί νέα στοιχεία στο stealth όπως διπλή αντιμετώπιση, πολλαπλοί σκοτωμοί κ.ά.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία όπλων όπως τα Hidden Bladesm tomahawk, flintlock pistols, rope darts και τόξα με βέλη.
Υπάρχει επίσης και η επιλογή χρήσης ενός εχθρού ως ανθρώπινη ασπίδα.
Το σύστημα κλείδωμα στόχου έχει αφαιρεθεί και αντικαταστάθηκε με αυτόματη επιλογή εχθρού.
Οι εκτελέσεις τώρα μπορούν να γίνονται με οποιοδήποτε όπλο.
Το σύστημα μάχης έχει βελτιωθεί σημαντικά με χιλιάδες νέα γραφικά και κινήσεις, πάρα πολλά combo και οι εχθροί θα μπορούν να αντισταθούν σε συγκεκριμένες κινήσεις.
Έτσι για να τους σκοτώσετε, ανάλογα με το είδος του εχθρού που αντιμετωπίζετε θα πρέπει να κάνετε και τον απαραίτητο συνδυασμό.


θαυμάστε επιλεγμένα βίντεο:



παρακάτω ακολουθεί μια φανταστική περιήγηση μέσω του παιχνιδιού αυτού σε πόλεις όπως η Βοστώνη και η Νέα Υόρκη του 1773, η Κωνσταντινούπολη, η Βενετία και η Φλωρεντία του 1500 και η Ιερουσαλήμ της εποχής των σταυροφοριών. Απολαύστε τα:
Βοστώνη

Κωνσταντινούπολη
Φλωρεντία
Βενετία
Βενετία 2
Ιερουσαλήμ
Άκρε

για περισσότερες πληροφορίες:
http://greekgamenews.blogspot.gr
http://www.enternity.gr
http://www.gameover.gr/


FOOTBALL MANAGER 2013

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας παρουσιάζοντας ίσως το καλύτερο παιχνίδι της κατηγορίας του: έναν προσομοιωτή ποδοσφαίρου με εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.


Για όλους εσάς τους προπονητές της κερκίδας και του καναπέ, ήρθε η ώρα να δείξετε τι αξίζετε στο Football Manager 2013! Όσοι έχουν προ-παραγγείλει το παιχνίδι από κάποιο κατάστημα λιανικής, μπορούν από σήμερα να παίξουν τη Beta έκδοση του παιχνιδιού… δύο εβδομάδες νωρίτερα από την κυκλοφορία του, η οποία είναι στις 2 Νοεμβρίου!


Σύμφωνα με τον Miles Jacobson, Studio Director της Sports Interactive, “Πιστεύαμε ότι αυτή η προ-παραγγελία θα είχε θετικό αντίκτυπο στους θαυμαστές της σειράς , αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα τόσο μεγάλο ενθουσιασμό. Εάν έχεις προ-παραγγείλει το παιχνίδι, τότε μπορείς να παίξεις

με τη Betα έκδοση τώρα – αν πάλι δεν το έχεις προ- παραγγείλει , υπάρχει ακόμα χρόνος να το κάνεις μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού”.


Η Beta έκδοση του Football Manager 13 σας δίνει πρόσβαση στα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού συμπεριλαμβανομένου του νέου Classic mode και των short-term Challenges

Όταν κυκλοφορήσει η πλήρης έκδοση, μπορείτε να μεταφέρετε το save σας και να συνεχίσετε κανονικά την πορεία σας.


Η Sports Interactive και η SEGA ανακοίνωσαν σήμερα ότι το Football Manager 2013 σηματοδοτεί μια ριζοσπαστική αλλαγή, στην ανάπτυξη της best-seller σειράς. Εκτός από τις βελτιώσεις που έχει σε σχέση με τους προκατόχους του, η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ριζικές αλλαγές και νέες λειτουργίες παιχνιδιού που, για κάποιους, θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η εισαγωγή του νέου Classic mode ή "FMC" -όπως το αποκαλεί η Sports Interactive. Το FMC σας προσφέρει για πρώτη φορά μια εναλλακτική μέθοδο που απαιτεί λιγότερο χρόνο προσαρμογής για τους gamers να μπούν στο παιχνίδι.



«Η εισαγωγή του FMC είναι ένα μεγάλο βήμα μπρός στην εξέλιξη της σειράς» είπε ο Miles Jacobson, Studio Director της Sports Interactive. «Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει κατανοητό πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό gamers που θα ήθελαν να παίξουν Football Manager, αλλά δεν μπορούν να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο για να βγάλουν το παιχνίδι εις πέρας. Βρήκαμε την τομή για να μπορεί ο κάθε ένας να χαρεί το παιχνίδι, ακόμα και αν θα είναι η πρώτη φορά που θα πέσει στα χέρια του! Πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε!».

Σε αυτό το mode, μια σεζόν μπορεί να τελειώσει μέσα σε οκτώ με δέκα ώρες. Το FMC, επιπλέον, σας προσφέρει δυο χαρακτηριστικούς τρόπους παιχνιδιού. Μπορείτε να ξεκινήσετε το career με αόριστο χρόνο τερματισμού ή να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στο νέο Challenge Mode. Στο Challenge Mode ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με το σενάριο, που είναι σχεδιασμένο να δοκιμάζει τις ικανότητες του σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το Challenge Mode προτάθηκε αρχικά στο FM, στο Football Manager Handheld 2012 (για iPhone και Android) και φάνηκε να είναι τόσο πετυχημένο και δημοφιλές που πλέον ενσωματώθηκε στο παιχνίδι για το PC και το Mac. Το FM13 θα περιλαμβάνει πέντε προκλήσεις στο Challenge Mode, ενώ μέσα στο χρόνο περισσότερα από αυτά θα είναι διαθέσιμα, ανάλογα με την ζήτηση σας.
Παρέα με το Challenge Mode, το FMC συνδυάζει έναν αριθμό από χαρακτηριστικά που μένουν να ξεκλειδωθούν στο παιχνίδι, με σκοπό να σας διευκολύνουν. Σαν manager, μπορείτε να απομακρύνετε την ανάγκη για άδειες εργασίας των παικτών, για παράδειγμα, ή και να προσθέσετε μερικά εκατομμύρια στο budget σας. Μπορείτε να επιδιώξετε να ξεκλειδώσετε τα παραπάνω πρόσθετα, όταν κινηθείτε προς τα Milestones μέσα στο παιχνίδι. Το FM13 επιπλέον εισάγει καινούργια χαρακτηριστικά και βελτιώσεις πάνω σε στοιχεία του παιχνιδιού. Μερικά από τα αξιοσημείωτα είναι τα εξής:
* Βελτιωμένη 3D μηχανή παιχνιδιού
Στο FM 2013, τα πάντα γύρω και πάνω στο γήπεδο θα φαίνονται πιο ρεαλιστικά. Από το γήπεδο, τους παίκτες, μέχρι το κοινό και την κίνηση των παικτών και της μπάλας. Μια σειρά από νέα και εξελιγμένα γραφικά πλάνα, δίνουν στο παιχνίδι μια πιο ρεαλιστική μορφή ενώ μια αναδιοργάνωση στο σύστημα της camera, κάνει τη εμπειρία του ματς πιο «τηλεοπτική».


* Καινούργιοι ρόλοι στο προσωπικό

Το FM13 υπόσχεται μια συγκεκριμένη αλλαγή στη δομή του προσωπικού του manager και ανανέωση των ρόλων τους. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός διευθυντή του ποδοσφαίρου που (εφόσον υπάρχει ανάγκη) θα πάρει ένα ποσοστό από την δουλειά σας, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις συμβολαίου και η απαλλαγή από ανεπιθύμητους παίκτες. Επιπλέον, ο αριθμός των ειδικευμένων προπονητών έχει αυξηθεί μαζί και η ευελιξία του manager, να δεί από ποιόν προπονητή θα χρειαστεί την βοήθεια και πότε. Επίσης θα έχετε την δυνατότητα να εξελίσσεστε σαν προπονητής.


* Ανανεωμένοι ρόλοι των media

Η σχέση μεταξύ του manager και των media ανανεώθηκε πλήρως. Μια συγκεκριμένη εκδοχή είναι πως σαν manager μπορείτε να υιοθετήσετε ξεχωριστούς τόνους στην συναναστροφή σας με τον τύπο -επιλέγοντας την διάθεση από «ήρεμος» μέχρι και «επιθετικός»


* Παιχνίδι δικτύου

Το FM13 φέρνει μια τρομερή αλλαγή πάνω στο multi-player game, που από δω και πέρα πραγματοποιεί ολική χρήση του Steam System, επιτρέποντας σε εσάς να οργανώσετε κάποιο ματς απέναντι άλλων manager πολύ πιο εύκολα. Το ανανεωμένο δίκτυο επιπλέον περιλαμβάνει έναν αριθμό επιλογών. Μια από αυτές είναι η επιλογή εκτός πρωταθλήματος και κυπέλλου παράλληλα στο
standard career version, που επίσης περιλαμβάνει ένα mode που σας επιτρέπει να πάρετε την ομάδα
που έχετε φτιάξει στο single-player game και να το τεστάρετε στο multi-player.


* Παγκόσμια σκάλα κατάταξης

Για πρώτη φορά, οι παίκτες μπορούν να δουν ακριβώς που στέκονται απέναντι στον αντίπαλο τους που πιθανότατα βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη.


* Επιφάνεια εργασίας

Το FM13 σας παραδίδει ένα νέο πάνελ για το career mode, και ένα ανανεωμένο στυλ για το classic mode. Επιπλέον το νέο σύστημα αναζήτησης θα κάνει το νέο FM το καλύτερο λειτουργικά και εμφανισιακά game της σειράς.


* Εξελιγμένη προπόνηση

Στο FM13 οι manager θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν βαθύτερα μέσα στην προπόνηση της ομάδας και να επιλέξουν την προπόνηση και το πρόγραμμα που τους βολεύει. Οι manager μπορούν να επιλέξουν που θέλουν να επικεντρώσουν την προπόνηση της ομάδας, είτε αυτό είναι σε πιο γενικές
προπονήσεις ρουτίνας ή σε πιο εξειδικευμένες προετοιμασίες για ματς.


* Ρεαλιστικοί μηχανισμοί φορολόγησης

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζει τους πραγματικούς ποδοσφαιριστές όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουν σε ποια ομάδα θα υπογράψουν, έχει να κάνει με το επίπεδο των φόρων που πληρώνει η μία χώρα στην άλλη. Αυτό πέτυχε η SEGA φέτος στο game, να περιέχει ενημερωμένες φορολογήσεις για κάθε μια από τις χώρες που περιλαμβάνει ξεχωριστά, κάτι που οι παίκτες λαμβάνουν υπ όψιν τους όταν αποφασίζουν σε ποια ομάδα θα παίξουν.


Match engine

Κάθε χρόνο, η ίδια συζήτηση. Η M.E. βελτιώθηκε, με την SI να προσπαθεί να κάνει πιο ρεαλιστική την ανταπόκριση των παικτών στις κινήσεις τους με τη μπάλα ή χωρίς, αλλά και την απεικόνιση των συστημάτων του εκάστοτε προπονητή στον αγωνιστικό χώρο, και τον εντολών που δίνει. Ακόμα ο
βοηθός φαίνεται να έχει πιο ενεργό ρόλο καθώς μέσω popup ενημερώνει επιτόπου για τη κατάσταση των παικτών.


Μεταγραφές - Αποδεσμεύσεις

Το σύστημα έχει και πάλι αλλάξει, χωρίς να χάνει τα όσα σωστά έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όμως πλέον νέοι παράμετροι. Η «μόδα» των 48 δόσεων με τις οποίες κάναμε ένα σωρό μη ρεαλιστικές μεταγραφές έχει περιοριστεί, καθώς πλέον ο προπονητής μπορεί να επιχειρήσει να προτείνει μια τέτοια συμφωνία μόνο σε περίπτωση που έχει συμβόλαιο για τους επόμενους 48 μήνες με την ομάδα, ώστε να «βάλει χέρι» σε μελλοντικά χρήματα της ομάδας. Όσον αφορά τους παίκτες που έχεις στο ρόστερ, οι συζητήσεις για τις παραχωρήσεις δανεικών σε άλλες ομάδες έχουν γίνει πιο ουσιαστικές, καθώς μπορείς να διαπραγματευτείς το θέση και που θα χρησιμοποιείται ο παίκτης που στέλνεις για να «ψηθεί», και το χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα.


Προπόνηση

Στη προπόνηση δεν υπάρχουν αλλαγές στις κατηγορίες (Aerobic, Strength, Ball Control κτλ), αλλά υπάρχουν αλλαγές στη σχεδίαση της προπόνησης. Μπορείς πλέον να χειρίζεσαι το μηνιαίο πρόγραμμα προπονήσεων βάσει του αγωνιστικού προγράμματος που υπάρχει. Έχεις τη δυνατότητα να δώσεις ρεπό είτε τη προηγούμενη, είτε την επόμενη ενός αγώνα αλλά και να κάνεις διαφορετικού είδους προπόνηση στους παίκτες τη προηγούμενη ενός αγώνα, εφόσον τους θέλεις στο γήπεδο. Ακόμα, μπορείς να ορίσεις κάθε παίκτη να προπονείται για να βελτιώσει τα attributes κάποιου τακτικού ρόλου (π.χ. Poacher).


Και τέλος, υπάρχει η προσθήκη της προετοιμασίας σε προπονητικό κέντρο πριν την έναρξη της σεζόν, όπου θα πρέπει να επιλέξεις την αποστολή των παικτών, μιας και δε θα είναι δυνατή η συμμετοχή παικτών εκτός αποστολής στα φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.


Challenges
Τόσα χρόνια, προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε διάφορες προπονητικές προκλήσεις για να δώσουμε κίνητρο στον εαυτό μας να ξεκινήσει ένα save, έστω και περιορισμένης διάρκειας. Αυτό λοιπόν, φέτος η SI του έδωσε σάρκα και οστά και το έκανε ξεχωριστό κομμάτι του Football Manager. Υπάρχει πλέον μια γκάμα προκλήσεων τις οποίες καλείσαι να φέρεις εις πέρας μέσα σε μισή η ολόκληρη σεζόν. Η διατήρηση του αήττητου, η σωτηρία μιας ομάδας που έβγαλε ένα ολόκληρο γύρο χωρίς νίκη, η εξέλιξη ταλαντούχων παικτών, η διαχείριση ενός ρόστερ «χτυπημένο» από τραυματισμούς είναι οι προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις.

και μερικά βιντεάκια για να μπείτε στο κλίμα του παιχνιδιού:



για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.techgear.gr/football-manager-2013-55127/

http://www.gameover.gr/pc/
news/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%
BD%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-
Football-Manager-2013.21150.html

http://www.fmgreece.gr/



The Cave
Και κλείνουμε το αφιέρωμα μας παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που ανήκει στην κατηγορία puzzle, έξυπνο και αστείο μαζί. Ένα σίγουρα ενδιαφέρον παιχνίδι που αξίζει να αφιερώσει κάποιος λίγο από τον χρόνο του.


Στο The Cave ο παίκτης αρχικά πρέπει να επιλέξει τρεις από τους επτά διαθέσιμους χαρακτήρες για να ξεκινήσει το ταξίδι του. Οι χαρακτήρες, με σατυρική όψη και διάθεση, εκφράζουν τα διάφορα στερεότυπα της κοινωνίας μας -υπάρχει ο Knight, o Monk, η Adventurer, η Scientist, η Time Traveller, ο Hillbilly και τα σατανικά Twins, που λειτουργούν ως ένα χαρακτήρας. Το ταξίδι τους στη σπηλιά αφηγείται μία φωνή, ο "The Cave", ο οποίος περιγράφει τα γεγονότα με το γνωστό σαρκασμό που έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενους τίτλους του Gilbert.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ιστορία και το δικό του σκοτεινό μυστικό, που σχετίζεται βεβαίως με το ύφος της προσωπικότητάς του. Η σπηλιά είναι το μέρος που θα εκπληρώσει τις επιθυμίες του εκάστοτε χαρακτήρα ή θα γκρεμίσει τη συνείδησή του. Οι ιστορίες του καθενός από τους χαρακτήρες, αν και ντυμένες με μπόλικο μαύρο χιούμορ, κρύβουν μια θλίψη. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε πως τα Twins έχουν στόχο ζωής να δολοφονήσουν με δόλιο τρόπο τους γονείς τους, ενώ ο Knight έχει ανάγκη την αναγνώριση της γενναιότητας του (ασχέτως από το γεγονός ότι είναι δειλός όσο τίποτα). Γενικότερα, η γραφή στο συγκεκριμένο τίτλο είναι υψηλού επιπέδου, ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει ο Gilbert στα παιχνίδια του.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα side-scrolling puzzle platform, που βασίζει το gameplay του στη συνεργασία των τριών χαρακτήρων (Maniac Mansion κανείς;). Δίνεται η επιλογή στον παίκτη να επιλέξει, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί, έναν από τους τρεις χαρακτήρες, και με τη βοήθεια των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει ο καθένας, να περάσει τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά του, με απώτερο στόχο την έξοδο -ή, καλύτερα, τη λύτρωση- από τη σπηλιά.





για περισσότερες πληροφορίες:



Καλή διασκέδαση!!!


Β. Π.
Α. Χ.
Δ. Π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου